Начало ММА UFC освободиха бивш шампион на Cage Warriors

UFC освободиха бивш шампион на Cage Warriors

UFC освободиха бивш шампион на Cage Warriors
0

Модестас Букаускас, който е бивш шампион на Cage Warriors, беше освободен от UFC.

„Балтийския гладиатор“ има баланс от 11 успеха и 5 поражения в ММА. Състезава се в полутежка категория и цели 10 срещи е спечелил преди финалния гонг (8 с нокаут и 2 след събмишън). 27-годишният литовец подписа с най-известната ММА верига в света през 2020 година.

Преди това той беше част от Cage Warriors, в която спечели титлата и беше в серия от 6 поредни победи. При дебюта си в UFC, Букаускас отказа в края на първия рунд Андреас Михайлидис, но след това навлезе в серия от три поредни загуби. Джими Крут го нокаутира 2 минути след началото на сблъсъка им, състоял се през миналия октомври. В края на март литовецът падна и от Михал Олексейчук с раздвоено решение, а в началото на този септември Халил Рунтри инкасира трета поредна загуба за Букаускас, нокаутирайки го във втория рунд. Загубата води до тежка контузия и съответно нужда от операция за литовския боец.

„Каквото, такова ……. Ще се върна в UFC, но първо ще си почина и ще се възстановя от операцията, след това ще започнем партито“, написа Букаукас в профила си в Instagram.