Начало Борба Садулаев припомни важен момент в кариерата си (ВИДЕО)

Садулаев припомни важен момент в кариерата си (ВИДЕО)

Садулаев припомни важен момент в кариерата си (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев сподели в социалните мрежи един от най-важните моменти в своята кариера – реванша срещу Кайл Снайдер. Това е едва втори от общо 4 срещи между двамата велики борци.

Припомняме, че една от едва двете загуби в кариерата на дагестанеца е именно от Кайл Снайдер във финала на Световното първенство през 2017 година, състояло се в Париж, Франция. Тогава до успех с 6:5 точки стига американският борец.

На следващата година двамата се срещат на финала на планетарния шампионат, който се провежда в унгарската столица Будапеща. До успех с туш, минута и 10 секунди след началото, стига Садулаев, с което се реваншира за загубата в първия сблъсък.

„23.10.2018г. Безценни моменти. Преди три години се случи най-важното отмъщение в кариерата ми – тази схватка. Чаках цяла година за нея! Настроих се за шест трудни минути, но Кайл ми даде шанс, от който нямаше как да не се възползвам. Тази вечер имаше много емоции, думите не могат да предадат всичко…“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Двамата 25-годишни легенди на световната борба се срещата още два пъти на тепиха и то точно в тази 2021 година. Първо, това се случи на финала на Олимпийските игри в Токио. Там Садулаев ликува в категория до 97 кг в свободния стил след успех с 6-3 точки, с което детронира от върха в тази категория Снайдер (Садулаев имаше титла от Рио, но при 86-килограмовите, а Снайдер – до 97 кг).

Преди около три седмици двамата се срещнаха и на финала на Световното първенство, провело се в Осло. Победител в сблъсъка отново стана дагестанският борец – 6-0 точки.