Начало Борба Садулаев спря Снайдер в битката за златото (ВИДЕО)

Садулаев спря Снайдер в битката за златото (ВИДЕО)

Садулаев спря Снайдер в битката за златото (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев спечели пета световна титла в своята кариера. Дагестанецът победи за трети път своя най-голям противник – Кайл Снайдер, в повторение на финала на Олимпийските игри в Токио.

В първата част двамата борци не успяха да отбележат точка от хватка, но Садулаев поведе с 1-0 поради пасивност от страна на американеца.

До средата на втората нещата се развиха по същия начин като дагестанският борец получи нова точка след пасивност, повеждайки с 2-0. Това не само не спря „Аварския танк“, а го накара да атакува още повече и секунди след това Садулаев спечели нови 4 точки. До края Снайдер опита всичко, но добрата зашита на дагестанеца не позволиха спечелване на дори точка.

Така след 6-0 Садулаев ликува с 5-а световна титла. Това е 59-а поредна победа на тепиха за представящия Руската федерация борец.

Абдулрашид Садулаев няма загуба на тепиха от финала на Световното първенство през 2017 година (загуба от Снайдер). Той двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), вече петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.