Начало Бокс Ирландец посяга към пояса на Деметриус Андраде

Ирландец посяга към пояса на Деметриус Андраде

Ирландец посяга към пояса на Деметриус Андраде
0

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в средна категория Деметриус Андраде (30-0, 18 нокаута) получи дата за следващата защита на титлата си. Той ще заложи пояса си за пети път на 19-ти ноември в Манчестър, Великобритания. Негов съперник ще бъде ирландецът Джейсън Куигли.

Галата ще бъде предавана на живо по DAZN.

33-годишният Андраде завоюва за първи път пояса на WBO през октомври 2018 г. в Бостън, а за пети пореден път ще има за съперник боец от Европа.

Куигли (19-1, 14 нокаута) се изкачи до първо място в класацията на претендентите през месец май, след като победи „Златното момче“ Шейн Мосли с мнозинство в съдийските карти.

„На 19 ноември отново ще съм аз – каза Андраде – Джейсън Куигли е световно признат, с добро аматьорска биография, прилични умения, идва да се бие и му свалям шапка. Той всъщност е готов да стъпи на ринга срещу мен, което не можем да кажем за никой от тези другите, така наречени топ момчета. На 19 ноември обаче му показвам, че има нива в тази игра.“

 „Работил съм през цялата си кариера, за да вляза в тази позиция и да стана световен шампион. Деметриус е голям шампион, но сега е моят момент и тази световна титла се завръща в Ирландия“, от своя страна каза Куигли.