Начало Борба Мими Христова изпусна финал след обрат

Мими Христова изпусна финал след обрат

Мими Христова изпусна финал след обрат
0

Мими Христова не успя да стигне до финал на Световното първенство по борба за мъже и жени в Осло, Норвегия. Националката ни при 65-килограмовите излезе в полуфинална битка срещу Ирина Рунгачи от Молдова.

Срещата започна отлично за българката, която демонстрира спокойствие и добра концентрация. Христова трупаше последователно точки, като голяма разлика направи на три пъти – 4:1, 6:1 и 8:2. За съжаление, при последния захват, съперничката ѝ успя ловко да усука ръцете ѝ и да я превърти за туш. При тази ситуация Христова е получила някакво нараняване в левия лакът и се наложи да влиза и медицински екип, както и треньорът Петър Касабов.  

Христова стисна зъби и се изправи, но силната болката видимо се четеше на лицето ѝ. Реферът пък обяви за победител Рунгачи, която ще спори за световната титла, след като този сезон вече стана номер 1 на света, но при девойките, като добави към успехите и европейско злато от шампионатите при девойките и до 23 г.

Участието на България при дамите ще продължи в сряда с четирикратната европейска шампионка Биляна Дудова, бронзовата олимпийска медалистка от Токио Евелина Николова и София Георгиева.