Начало Борба Мими Христова стигна до полуфинал на Световното по борба

Мими Христова стигна до полуфинал на Световното по борба

Мими Христова стигна до полуфинал на Световното по борба
0

Националката по борба Мими Христова стигна до полуфиналите на Световното първенство за мъже и жени, което се провежда в Осло, Норвегия. Състезателката ни в категория до 65 килограма ще излезе в битка за медалите по-късно днес (срещите стартират в 17:45 ч. наше време).

Христова, която е европейската шампионка от 2020 г., постига две впечатляващи победи до момента. На старта тя тушира полякинята Камила Кулвицка, след като губеше с 0:6, но обърна срещата в своя полза с 8:6, за да ликува безапелационно. След това срази туркинята Аслъ Демир със 7:2.

Следващата ѝ съперничка е Ирина Рунгачи от Молдова, която този сезон покори световния и европейски връх при девойките, стана и №1 в Европа до 23 г.

За съжаление другите ни две представителки днес – Миглена Селишка и Мария Оряшкова, бяха елиминирани по пътя си.

Оряшкова отстъпи на старта срещу Айпери Кизи (Киргизстан), пета от Олимпийските игри в Токио, с технически туш 0:10. Българката обаче все още има шанс за репешажите, след като опонентката ѝ също ще играе полуфинал в категория до 76 килограма.

Селишка отпадна от надпреварата в категория до 50 кг. Трикратната еврошампионка стартира с успех срещу полякинята Анна Лукашек със 7:2, във втория кръг обаче бе спряна от Медисън Паркс (Канада) с туш. Противничката й претърпя поражение в следващата среща, с което и българското участие в категорията приключи.