Начало ММА UFC подписаха с най-младия боец в историята си (СНИМКА+ВИДЕО)

UFC подписаха с най-младия боец в историята си (СНИМКА+ВИДЕО)

UFC подписаха с най-младия боец в историята си (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Раул Росас-младши счупи рекорда за най-млад боец, подписал с UFC. 17-годишният калифорниец, роден на 8 октовмри 2004 година в Санта Роса, взе участие в последното издание на „Претендентските серии на Дейна Уайт“.

Там той впечатли, регистрирайки успех с решение над Мандо Гутиерес и малко по-късно получи договор с най-известната ММА верига в света!

„Уникален боец! Той е на толкова високо ниво за неговите 17 години! Много съм впечатлен от това хлапе! Той е специален“, добави Дейна Уайт за него при обявяването на контракта с таланта!

Росас-младши има общ баланс от 6 успеха от 6 срещи при професионалистите! Той е спечелил 5 от тях преди финалния гонг (1 с нокаут и 4 след събмишън – като 4 от тях приключва в първия и 1 – във втория рунд). Талантът е от мексикански произход и се състезава в категория „петел“. Дебютът му беше в края на ноември 2021 година когато Раул разбива със събмишън в първия рунд Едуардо Веласкес в UWC Mexico.

„Знаех, че той (Дейна Уайт) ще ми даде този договор, иначе нямаше да съм тук. Аз съм на 17 и имам 6-0. Знам какво мога да направя и (Уайт) знае какво мога да направя. Е, той наистина не е видял още, но ще разбере какво мога да направя в октагона. Бих се бил тази събота, но чух, че тази събота няма събитие, така че ще се бия, когато имат друго събитие. Просто съм готов да отида там и да убивам“, заяви Росас-младши.

Просто съм готов да се бия всяка седмица, всеки месец – дори. Ще си почина, когато се пенсионирам, когато остарея. Едва сега започвам, така че няма причина да правя почивка. Знам, че няма да е лесно, но нищо не е лесно в този живот. Ще стана най-младият шампион на UFC. Не ме интересува какво е необходимо, никой няма да ми отнеме това. Ако можех да се бия с топ 5 в моя дебют в UFC, бих го направил, но трябва да си проправя път дотам и скоро ще бъда там. Ще стана най-младият шампион на UFC, когато съм на 19, 20, 21. Няма значение“, добави още най-младият боец в историята на най-известната ММА верига в света!

Вижте цялата битка на Росас от „Претендентските серии на Дейна Уайт“, която му спечели договор с UFC!