Начало ММА UFC ще изплати по-малко от $3 млн. хонорари на бойците от UFC 292

UFC ще изплати по-малко от $3 млн. хонорари на бойците от UFC 292

UFC ще изплати по-малко от $3 млн. хонорари на бойците от UFC 292
0

UFC може и да е най-голямата организация за смесени бойни изкуства в света, но това съвсем не означава, че бойците там се радват на особен финансов триумф, когато залагат здравето си на карта. The Sports Daily разкри, че общата сума, която организаторите ще изплатят на всички бойци от UFC 292, възлиза на $2,7 млн., по предварителни данни.

Бившият вече шампион на категория „петел“ – Алджамейн Стърлинг, ще прибере най-голяма част от заделения бюджет, както можеше и да се предложи. Сумата обаче съвсем не е внушителна за човек, който има зад гърба си цели 9 шампионски битки. „Алджо“ ще получи около $542 хил. за услугите си.

Новият шампион – Шон О’Мали, се нарежда на второ място със своите $382 хил., които обаче не включват бонуса от $50 хил. за представянето си.

Трети в тази класация е позабравеният вече Крис Уейдман, който дори не попадна в основната карта. Бившият шампион в средна категория се завърна след двугодишно отсъствие поради контузия, но загуби двубоя си срещу Брад Тавареш. Той все пак ще получи $360 хил., като част от действащия си контракт с организацията.

Жан Вейли със сигурност ще трябва да си поговори сериозно с Дейна Уайт, защото звездата в категория „сламка“ прибра едва $292 хил. от удивителното си представяне срещу Аманда Лемос. Китайката реализира рекордна разлика в нанесените срещу получените удари в дивизията, за да защити титлата си, но въпреки това усилията ѝ не бяха подобаващо обезпечени. Самата Лемос от своя страна взе $182 хил. от наградния фонд.

С най-скромни хонорари от вечерта ще се приберат Остин Хъбард, Кърт Холобо и Карин Силва. Те ще си заработят само по $16 хил.

Конкурентите на UFC наваксват изоставането с много сериозни темпове и по тази причина не е изненада, че все по-често виждаме бивши величия да сменят арената, а някои дори и спорта, за да търсят по-достойно заплащане за услугите си.

тагове: