Начало ММА UFC ще помага на бойците в борбата с килограмите

UFC ще помага на бойците в борбата с килограмите

UFC ще помага на бойците в борбата с килограмите
0

Най-голямата организация за смесени бойни изкуства UFC направи важна стъпка в помощ на бойците и техния хранителен режим. Подписан е договор с водещата фирма за доставка на органични храни „Trifecta“. Целта на ръководителите на UFC е да помогнат на състезателите да контролират по-лесно теглото си и затова те вече ще имат свои персонални програми.

Според новото партньорство бойците ще имат специален хранителен режим по време на тренировъчния си лагер и най-вече в седмицата преди битките си. „Trifecta“ ще работи директно с персонала на UFC Performance Institute. На всеки един боец от организацията ще бъде изготвен индивидуален план, а необходимите за организма му храни ще се доставят от компанията.

Това споразумение на UFC има за основна цел предприемането на превантивни мерки. Именно един от най-големите проблеми в този спорт е рязкото сваляне на килограми, които състезателите си причиняват в навечерието на срещите си, за да влязат в категория. Това е изключително опасно за здравето им.

„Бойците ще имат достъп до кулинарни майстори и спортни диетолози, които могат да предложат най-високо качество, индивидуален хранителен режим и програма на хранене. Правилното хранене и храната по време на подготовката са критични елементи, които помагат на всеки спортист на UFC да се състезава в Октагон на оптимизирано ниво и ние сме развълнувани от ангажимента на „Trifecta“ да развие ММА като спорт чрез тази новаторска програма“, коментира Джеймс Кимбал, вицепрезидент на UFC Performance Institute.

Разбира се, включването и използването на такава хранителна програма ще става по желание на бойците, уточняват още от организацията.