Начало Бокс Заради такива мачове обичаме бокса

Заради такива мачове обичаме бокса

Заради такива мачове обичаме бокса
0

Тази вечер ни чака леко подранил коледен подарък. Не е под елхата, не се знае дали сме слушали достатъчно, но го има. Факт. Дилиън Уайт срещу Дерек Чисора.

Две от най-големите имена в световния бокс.

Епична битка в тежка категория, която още с обявяването си предизвика вълна от позитивни коментари. Ценителите на „old school“ (старомодните) битките вече потриват ръце.

За такъв мач си заслужава да се стои до малките часове на нощта. На всички ни е ясно, че съперниците няма да пестят сили. Не е в стила им. Да, Антъни Джошуа е емблематичен боксьор, но понякога от битките с негово участие оставаме с впечатление, че не дава всичко от себе си.

Не разкрива докрай най-силните си оръжия – обяснимо. Затова е световен шампион.

Сблъсъкът на Уайт и Чисора има сериозни предпоставки да се превърне в боксова класика. Тези грамадни мъже много напомнят на епичните състезатели от 80-те години. Когато тежката категория предлага люти дербита, залага се на физическа мощ и здрави попадения. Сега на преден план е стратегията.

Първият епизод на съперничеството бе преди 2 години. Тогава Чисора и Уайт се смляха. Нямаше загубил, не и за феновете. Очаква се тази вечер мачът им да е дори още по-атрактивен. Така е на хартия, ще видим какво са решили тези луди глави.

Благодаря ви, господин Дилиън Уайт. И на вас – Дерек Чисора.

Зарадвайте нас феновете предколедно с още едно зрелище. Сблъсък, действащ по-силно от кафе. Заради който си струва да се търси картина от интернет със съмнителен произход. Битка, за която ще се говори след години.

Заради такива мачове обичаме бокса.

Красиан Митев/Boec.BG

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.