Начало ММА UFC заплашили със съд мениджъра на Нгану часове преди мача с Ган

UFC заплашили със съд мениджъра на Нгану часове преди мача с Ган

UFC заплашили със съд мениджъра на Нгану часове преди мача с Ган
0

Войната между най-комерсиалната компания за смесени бойни изкуства и шампионът ѝ в тежка категория продължава с пълна пара.

UFC и Франсис Нгану са в обтегнати отношения през последните 12 месеци, акто всичко започна от желанието на камерунеца за по-адекватно заплащане. В неделя „Хищника“ направи първата си успешна защита на пояса, а вероятността тя да е и последна не е никак малка.

Главният двубой от UFC 270 срещу Сирил Ган бе последен от договора на Нгану с организацията, а претенциите на африканеца за евентуален нов контракт засега не намират отражение в работодателя му.

Снимка: БТА

Още по-нажежена стана обстановката през последните часове, след като Нгану призна, че неговият мениджър Маркел Мартин е бил заплашен със съд от UFC в деня на мача с Ган.

А причината за заплашителното писмо към мениджъра са разговори, които той е водил с Джейк Пол и партньори за You Tube блогъра за евентуален мач между двамата.

„Оправяхме се да потегляме към залата, когато Мартин ми показа току що получен имейл. От UFC го заплашваха със съд за това, че е разговарял с Накиса Бидариан (бел.ред. – съосновател на промоутърската компания на Джейк Пол и бивш финансов директор на UFC).

„Аз дори нямам представа кой е този Бидариа, нямах идея с какво се занимава. Аз обичам бокса. Говоря си за бокс с хората постоянно. Няма как да бъдем наказани за това, че говорим на тази тема с различни хора.

„UFC не се отнасяше и продължава да не се отнася с мен добре. И казвам това с тъга на сърцето, защото ми е мъчно и тъжно. Работил съм здраво и съм се трудил още повече, за да не получа това, което заслужавам“, добавя Нгану.