Начало ММА Разкриха колко милиона е заработил Нгану
0

Разкриха колко милиона е заработил Нгану

Разкриха колко милиона е заработил Нгану
0

Световният шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану е сред бойците, които най-често и най-шумно се оплакват от заплащането в спорта. „Хищника“ дори заяви, че му се налага да взема пари назаем, за да може да води тренировъчен процес.

По този повод от MMASalaries.com публикуваха колко точно е изкарал нигериецът от участията си в октагона до момента. Нгану има 13 мача в UFC, в които е записал 11 победи. Той е считан за един от най-успешните бойци в дивизията в момента и следователно е едно от лицата на организацията.

Според данните обаче, за въпросните 13 двубоя Франсис е заработил сума в порядъка на малко над 2.7 милиона долара. Най-тлъстият му хонорар е от UFC 260, когато той победи Стипе Миочич и спечели титлата. Тогава Нгану е прибрал 580 хиляди долара.

От сайта разкриват още, че настоящото финансово състояние на световния шампион варира между 3 и 5 милиона долара. На фона на парите, които печелят големите имена в бокса, може би Нгану наистина има право, когато се оплаква от финансите, отпускани от Дейна Уайт на бойците.