Начало ММА Уитакър отсвири Чимаев: Той няма да ме качи нагоре в ранглистата

Уитакър отсвири Чимаев: Той няма да ме качи нагоре в ранглистата

Уитакър отсвири Чимаев: Той няма да ме качи нагоре в ранглистата
0

Робърт Уитакър (26:7) се е устремил отново към титлата в средна категория на UFC, след като предложи едно страхотно доминиращо представяне на Пауло Коста (14:3) през февруари. Амбицията му е отново да се окичи с колана, а за целта трябва да се бие с човек от топ 5 в дивизията, по собствените му думи.

Мнозина обаче го призовават да премери сили с Хамзат Чимаев (13:0). Но подобен мач не би дал позитиви на 33-годишния американец, защото шведът е прекалено ниско в ранкинга към момента.

Той не би ме придвижил напред. Като съперник става, но няма да ме качи нагоре в ранкинга. Искам да се бия с хора от топ 5. Като победя Стрикланд, отново ще стана №1. Това е възможно най-близкото място“, каза Уитакър, цитиран от MMA Junkie.

Робърт Уитакър стигна до победата над Пауло Коста в зрелищен мач на UFC 298

Шон Стрикланд (28:6) междувременно тъкмо загуби пояса от Дрикъс Ду Плесис (21:2) в самото начало на годината, прекарвайки само няколко месеца на върха на хранителната верига. Почти сигурно е, че Израел Адесаня (24:3) ще получи своя шанс за изкупление през лятото, а след това Стрикланд би следвало да заслужи реванша с „Изи“, независимо от факта, че го победи през миналата година. Това е и причината средна категория да е толкова интересна в момента, защото има много потенциално големи битки.

И все пак „Борж“ е един от онези всеобщи любимци, които по една или друга причина биват избягвани от водещите имена в дивизията, защото представлява прекалено голяма опасност.