Начало ММА Уитакър: Показах, че още съм на шампионско ниво

Уитакър: Показах, че още съм на шампионско ниво

Уитакър: Показах, че още съм на шампионско ниво
0

„Показах, че все още съм на шампионско ниво“, коментира Робърт Уитакър след успеха над Дарън Тил в основното събитие на UFC Fight Night 174 на „Бойния остров” в Абу Даби. Бившият носител на пояса в средна категория на UFC се върна на победния път, след като в предишната си битка бе повален с нокаут от Израел Адесаня.

„Много съм облекчен. Очевидно имаше голямо напрежение и стрес в навечерието на този двубой, така че сега съм просто щастлив. Радвам се, че положените усилия дадоха резултат и успях да демонстрирам част от уменията си. Това беше страхотен и много интензивен двубой“, коментира австралийският боец на пресконференцията след галата.

Снимки: twitter.com/robwhittakermma

Въпреки че спечели с единодушно съдийско решение (48-47, 48-47, 48-47), Уитакър бе категоричен, че 5-рундовият двубой е бил много оспорван.

„Вероятно това е един от най-техническите двубои, които съм имал. Това беше игра на шах. Станах малко нервен в първия рунд и той ме накара да си платя за това. Спомням си, че в онзи момент си помислих: „Просто не така“. Но успях да се върна и малко да променя тактиката си. От този момент това беше шахматен мач. Вторият рунд определено беше за мен, третият и четвъртият могат да бъдат дадени във всяка посока, но мисля, че показах шампионския си манталитет и опит в последните 5 минути“, добави боецът.

На въпрос за бъдещите му планове бившият шампион на UFC отговори, че сега просто иска да се върне у дома при семейството си, но намекна, че все още очаква да си върне титлата.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.