Начало ММА Усман готов да смени категорията, но при загуба на Адесаня
0

Усман готов да смени категорията, но при загуба на Адесаня

Усман готов да смени категорията, но при загуба на Адесаня
0

Действащият шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман заяви, че е готов да обмисли преминаването си в средна категория. Това ще се случи, ако Марвин Ветори спечели битката с шампиона в средна категория Израел Адесаня на UFC 263.

Предвид цялата ситуация с Марвин и Израел, не трябва да мисля за това. Сигурен съм на 100 процента, че Изи ще спечели, той ще се справи. Вече е побеждавал Марвин. Но ако се случи, че Израел загуби пояса, бих могъл да премина в средна категория и да предизвикам новия шампион“, каза Усман.

Първата битка между Адесаня и Ветори се състоя през април 2018 г. като част от турнира UFC on Fox 29, като нигериецът спечели с разделено решение.

UFC готви Адесаня – Ветори 2 за лятото

В момента 27-годишният Ветори е в серия от пет победи. Той прекара последната си битка през април тази година в UFC на турнира ABC 2, побеждавайки Кевин Холанд с единодушно решение. Рекордът му е 15 победи, 4 поражения и 1 равенство.

31-годишният Адесаня се би за последно през март 2021 г. на UFC 259, като загуби от Ян Блахович с единодушно решение, но срещата бе в полутежка категория. В момента нигерийският спортист има 20 победи и 1 поражение.