Начало ММА Усман Нурмагомедов хванат с допинг

Усман Нурмагомедов хванат с допинг

Усман Нурмагомедов хванат с допинг
0

Шампионът на Bellator в лека категория Усман Нурмагомедов беше отстранен за шест месеца заради неуспешен тест за забранени вечества, а победата му в Bellator 300 над Брент Примус беше отменена.

Ариел Хелуани първи съобщи новината, а изпълнителният директор на Държавната атлетическа комисия на Калифорния Анди Фостър я потвърди пред MMA Fighting, добавяйки, че Нурмагомедов е глобен с $50 000 за нарушението.

Американската медия допълва, че наследникът на фамилията Нурмагомедов в ММА е дал положителна проба за лекарство, което е забранено от Световната анти-допингова асоциация (WADA).

„На Усман му бе предписано лекарство, защото беше болен. Това не е анаболен стероид, или ЕПО, или хормон на растежа. Нищо, което може да ти подобри представянето. Той ще получи реванша си срещу Праймъс“, заяви мениджърът на Усман Нурмагомедов, Али Абделазис.

Ето как коментира наказанието си непобеденият боец.

„Резултатът от теста показа наличието на забранена субстанция в тялото ми, която съм получил от употребата на предписано от лекаря ми лекарство. Няколко месеца преди битката с Праймъс се лекувах, но не бях уведомил спортната комисия навреме. Искам да поясня, че Спортната комисия на Калифорния направи свое собствено разследване, за което аз дадох нужните документи – докторски предписания и медицински сертификати. Заради това наказанието ми бе намалено на шест месеца. В такива случаи обикновено спорните правя се замразяват за по-дълго“