Начало ММА В Бразилия организираха първия ММА двубой в инвалидни колички (ВИДЕО)

В Бразилия организираха първия ММА двубой в инвалидни колички (ВИДЕО)

В Бразилия организираха първия ММА двубой в инвалидни колички (ВИДЕО)
0

Двама пара-спортисти се изправиха един срещу друг в първия по рода си ММА двубой с инвалидни колички. Да се бият в клетката е една сбъдната мечта за приятелите Педро Коста и Джова Родригез.

Коста и Родригез изиграха три рунда по три минути като нанасяха удари с ръце в главите и телата си. Педро Коста беше обявен за победител с 2-1 съдийски гласа. По видео записа си личи, че победителят е без значене за двамата, които са безкрайно щастливи да споделят този миг заедно.

Срещата беше част от ABCF Fighting, а организаторът на веригата обяви, че в следващото им събитие ще има шампионски мач между състезатели в инвалидни колички. Целта е да се покаже, че всеки има място в клетката.

Самият Педро Коста говори пред за всичко около срещата и бъдещите си планове.

„Aз съм в количка от 14 години и никога не съм спирал да мисля за такъв тип битка. Просто не тренирах достатъчно. Сега имам треньор по бокс и муай-тай и те помагат за подготовката ми. Ако има още такива предизвикателства, ще ги приемем!“

Той сподели и готовност да пише на Дейна Уайт и UFC.

Мисля да изпратя писмо на UFC и Дейна, защото смятам, че много хора ще имат интерес от подобни битки. Не беше най-красивият мач, но все пак беше първият подобен.“