Начало Борба Садулаев се завърна на тепиха (ВИДЕО)

Садулаев се завърна на тепиха (ВИДЕО)

Садулаев се завърна на тепиха (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев се завърна на тепиха. Това се случи в неговата школа, която се намира в Дагестан.

Той потренира заедно с Магомед Расул Шапиев, както и с още няколко от борците, подготвящи се в център „Абдулрашид Садулаев“.

Припомняме, че борецът не стигна до тепиха на тазгодишното европейско първенство по борба в Унгария, защото Русия, заедно с Беларус, бяха отстранени от участие във всякакви спортни форуми в различни спортове, включително и борбата.

Това попречи на „Аварския танк“ в подготовката за настоящия сезон. Последва и Рамадан, който се провежда от 3 април до 2 май и който стриктно се спазва и от самия Садулаев. През целия свещен месец за мюсюлманите, те трябва да се отказват от храна и напитки през деня.

Първото събитие, в което участва звездата на „Сборная“ в свободната борба беше грандиозна 10-часова спортна тренировка „Ден на рекордите и победите“, състояла се на 7 май в град Владивосток.

Абдулрашид Садулаев е едва на 25 години, но вече легенда на световната борба. Той не познава „вкуса“ на поражението от финала за световната титла през 2017 година когато загуби от най-големия си съперник – американеца Кайл Снайдер с 5:6 точки.

Миналата 2021 година беше много успешна за Абдулрашид Садулаев. Той първо спечели втора олимпийска титла в различна категория – надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ, а след това спечели и пета световна титла, разбивайки отново най-големия си противник на тепиха.

Садулаев е спечелил 60 поредни схватки на тепиха!

Дагестанецът има общ баланс от 144 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо пет световни титли (2014г. , 2015г., 2018г., 2019г. и 2021г. ). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).

Припомняме, че в края на февруари излезе и филмът „Поклонение: Пътуване в Меката на борбата“ за посещението на Кайл Снайдер при неговия най-голям съперник на тепиха – Абдулрашид Садулаев в Дагестан. Американският борец беше на гости при Абдулрашид Садулаев. Двамата велики борци, които са и олимпийски шампиони, обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".