Начало Борба Излезе филмът за Снайдер и Садулаев (ВИДЕО)

Излезе филмът за Снайдер и Садулаев (ВИДЕО)

Излезе филмът за Снайдер и Садулаев (ВИДЕО)
0

Вече е наличен филмът „Поклонение: Пътуване в Меката на борбата“ за посещението на Кайл Снайдер при неговия най-голям съперник на тепиха – Абдулрашид Садулаев в Дагестан.

Именно в Дагестан Снайдер демонстрира високата си класа, печелейки златния медал на мемориалния турнир на известните борци на 19-и и 20-и век, провел се в двореца на спорта в Касавюрт, Дагестан.

Припомняме, че американският борец беше на гости при Абдулрашид Садулаев.

Двамата велики борци, които са и олимпийски шампиони, обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.

„Далеч от дома, на място, където борбата е естествена като дишането, Кайл Снайдер предприема пътешествие като никой друг в сърцето на Дагестан. Изживейте борбата в най-голяма степен, докато Кайл посещава родината на своя най-яростен съперник…“, написаха от спортния канал RUDIS+ в профила им в Instagram, добавяйки и моменти от лентата.

Една от едва двете загуби в кариерата на Садулаев е именно от Кайл Снайдер – на финала на Световното през 2017 година. От тогава насам обаче дагестанският борец спечели общо три дуела с американския си противник.

Тази година Садулаев и Снайдер се срещнаха на финалите на двете най-силни състезания – Олимпийските игри и Световното първенство. На финала в Токио до успех с 6:3 стига дагестанският борец, с което детронира олимпийския шампион в същата категория от Рио де Жанейро. Два месеца по-късно Садулаев надделя над Снайдер с 6:0 в последния сблъсък при 97-килограмовите в свободния стил на Световното първенство, провело се в Осло, Норвегия, с което ликува с 5-а световна титла.

Абдулрашид Садулаев е двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.