Начало ММА Садулаев разходи Снайдер с хеликоптер из Дагестан (ВИДЕО)

Садулаев разходи Снайдер с хеликоптер из Дагестан (ВИДЕО)

Садулаев разходи Снайдер с хеликоптер из Дагестан (ВИДЕО)
0

Продължава визитата на Кайл Снайдер при Абдулрашид Садулаев в Русия. Двамата най-големи противници на тепиха в категория до 97 кг в свободния стил за пореден път доказват, че съперничеството в спорта, не означава и такова в живота.

Припомняме, че бившият олимпийски шампион Кайл Снайдер е на гости в Дагестан на „Аварския танк“. Там е и друг победен от Садулаев борец – Колой Кортоев или Зелимхан Кортоев, известен под името Селим Яшар понеже се състезаваше се за Турция. На Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година Садулаев победи именно него в спор за златото в категория до 86 кг в свободния стил.

„Поканих моите приятели Кайл (Кайл Снайдер) и Зелимхан (Селим Яшар/Колой Кортоев) в родния си Чародински район. Роден съм на тази земя, ходих на училище и започнах кариерата си в спорта. Тук работи първият ми треньор Магомед Алиханович. Чародинци поздравиха гостите ми много топло – в Цуриб те бяха удостоени като почетни граждани на региона, а в Гилиб бяха ръкоположени за конници“, разкри Садулаев в профила си в Instagram.

През тази година Садулаев и Снайдер се срещнаха на финалите на двете най-силни състезания – Олимпийските игри и Световното първенство. На финала в Токио до успех с 6:3 стига дагестанският борец, с което детронира от олимпийския шампион в същата категория от Рио де Жанейро. Два месеца по-късно Садулаев надделя над Снайдер с 6:0 в последния сблъсък при 97-килограмовите в свободния стил на Световното първенство, провело се в Осло, Норвегия, с което ликува с 5-а световна титла.

Съперничеството между двамата е голямо като именно от американският борец е последната загуба на Садулаев – от финала на Световното първенство през 2017 година.

Балансът между двамата е 3 към 1 в полза на „Аварския танк“.

Абдулрашид Садулаев е двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.