Начало Борба Снайдер тръшна дагестанци в родината им (ВИДЕО)

Снайдер тръшна дагестанци в родината им (ВИДЕО)

Снайдер тръшна дагестанци в родината им (ВИДЕО)
0

Кайл Снайдер демонстрира високата си класа, печелейки златния медал на мемориалния турнир на известните борци на 19-и и 20-и век, провел се в двореца на спорта в Касавюрт, Дагестан.

Олимпийският шампион и двукратен световен първенец, стана първи в категория до 97 кг в свободния стил.

Впечатляващото е, че той доминира във всички схватки, печелейки всяка една с технически туш. Всеки двубой беше срещу представител на домакините от Дагестан.

Той стартира с успех с 11:0 срещу Кох Кугаев. Последва успех със същия резултат над Асламбек Сотиев, който е европейски шампион до 23 години. В полуфиналите Снайдер надделя с 13:3 точки срещу сребърния медалист от Световното до 23 години от 2019 година – Шамил Мусаев. В битка за златото американецът разби с 18:8 точки Али Алиев, който е сребърен медалист за младежи от Европейското първенство през тази година.

Припомняме, че американският борец е на гости при своя най-голям противник на тепиха, но приятел извън него – Абдулрашид Садулаев.

Двамата обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.