Начало Борба Снайдер тръшна дагестанци в родината им (ВИДЕО)

Снайдер тръшна дагестанци в родината им (ВИДЕО)

Снайдер тръшна дагестанци в родината им (ВИДЕО)
0

Кайл Снайдер демонстрира високата си класа, печелейки златния медал на мемориалния турнир на известните борци на 19-и и 20-и век, провел се в двореца на спорта в Касавюрт, Дагестан.

Олимпийският шампион и двукратен световен първенец, стана първи в категория до 97 кг в свободния стил.

Впечатляващото е, че той доминира във всички схватки, печелейки всяка една с технически туш. Всеки двубой беше срещу представител на домакините от Дагестан.

Той стартира с успех с 11:0 срещу Кох Кугаев. Последва успех със същия резултат над Асламбек Сотиев, който е европейски шампион до 23 години. В полуфиналите Снайдер надделя с 13:3 точки срещу сребърния медалист от Световното до 23 години от 2019 година – Шамил Мусаев. В битка за златото американецът разби с 18:8 точки Али Алиев, който е сребърен медалист за младежи от Европейското първенство през тази година.

Припомняме, че американският борец е на гости при своя най-голям противник на тепиха, но приятел извън него – Абдулрашид Садулаев.

Двамата обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".