Начало Борба Вдъхновяващ разказ на Бъроуз за първия му спечелен трофей (СНИМКИ)

Вдъхновяващ разказ на Бъроуз за първия му спечелен трофей (СНИМКИ)

Вдъхновяващ разказ на Бъроуз за първия му спечелен трофей (СНИМКИ)
0

Джордан Бъроуз, който е един от най-успешните американски борци за всички времена, си припомни старта на своята велика кариера.

През тази година американецът се превърна в първия борец от Щатите при мъжете в свободния стил, който стигна до 5 световни титли (2011г., 2013г., 2015г.,2017г. и 2021г.). Историческото постижение дойде в непривична за Бъроуз категория – до 79 кг в свободния стил. До този момент той печелеше медали и титли в категория до 74 кг.

„Гледате снимка на първия трофей, който някога спечелих. Започнах да се занимавам с борба на 6 години. Теглото ми беше 45 паунда. Бях малък, но мършав. На първия си турнир бях решен да се опитам да спечеля трофей за първи път. Дотогава никога не бяха ми вдигали ръката за нищо. Спечелих първия си мач с няколко точки. Но това беше единствената победа, която се случи този ден.

Следващият ми мач ме смачкаха и тушираха. Точно така мина първият ми ден като истински борец. Грабнах чантата си, преоблякох маратонките и тръгнах към изхода на фитнес залата. На излизане един от треньорите ми ме спря и каза: „Хей, не забравяйте да вземете трофея си“. Трофей?

Оказа се, че раздават трофеи за участие. Когато получих моя трофей, си помислих, че наистина съм спечелил. Погледнах баща си и попитах: „Кое място заех?“ Той хвърли поглед към трофея, после към мен. „Осми.“….Трофейят за участие не отне желанието ми да бъда страхотен, той го разпали“, разказва големият американски борец в профила си в Instagram.

Припомняме, че Джордан Бъроуз не успя да се класира за Олимпийските игри в Токио, губейки на преборванията в САЩ от Кайл Дейк, който също както Бъроуз стигна до злато от Игрите в Токио, но в по-долната за него категория – до 74 кг. Двамата буквално размениха местата си по категории.

33-годишният Бъроуз не смята да се отказва от спорта. Негова основна цел е да спечели нова олимпийска титла – на Игрите в Париж през 2023 година. Той вече има едно олимпийско злато – от Лондон 2012 година.

Снимка: United World Wrestling