Начало Бокс Дионтей Уайлдър ще продължи кариерата си

Дионтей Уайлдър ще продължи кариерата си

Дионтей Уайлдър ще продължи кариерата си
0

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман разкри, че Дионтей Уайлдър смята да продължи своята кариера.

Бъдещето на ринга за „Бронзовия бомбардировач“ беше под въпрос. След загубата си в трилогията с Тайсън Фюри, той направи публично иказване, с което разкри възможност да не продължи състезателния си път. Сега Маурисио Сюлейман разкрива, че в телефонен разговор Уайлдър е го е уверил в противното.

„Говорих с него преди два месеца. Чувства се страхотно и гледа напред за да продължи кариерата си. Уайлдър е №1 на опашката, ако Фюри реши да оваканти пояса си.“

Под №2 и №3 стоят Джо Джойс и Джоузеф Паркър, които обаче ще се бият на 02.07 за претендентското място на WBO. Това разбира се не пречи двамата да се сървеновават и за пояса на WBC, когато Фюри реши дали ще продължи своята кариера. Вчера стана ясно, че федерацията ще му дадат още време за това.

Сюлейман сподели още за вероятен мини турнир за да се определи новия шампион. Ето и топ 4 в моментната класация на WBC.

От ляво надясно и от №1 до №4 на претендентските места: Дионтей Уайлдър, Джо Джойс, Джоузеф Паркър и Франк Санчес

Самият Фюри също ще бъде щастлив, ако Уайлдър продължи кариерата си. Той неведнъж е споделял мнение, че „Бронзовия Бомбардировач“ може да разчисти конкуренцията в тежка категория и така да циментира величието на „Циганския крал“, който го победи два пъти и отне титлата му след 10 защити и 41 нокаута от 42 срещи.