Начало Бокс Джоузеф Паркър: Уайлдър – Фюри е 50/50

Джоузеф Паркър: Уайлдър – Фюри е 50/50

Джоузеф Паркър: Уайлдър – Фюри е 50/50
0

Бившият световен шампион в тежка категория на WBO – Джоузеф Паркър, не се нае да предрича кой ще излезе победител от сблъсъка на годината в дивизията – Дионтей Уйалдър (40-0-0) срещу Тайсън Фюри (27-0-0).

„Бронзовият бомбардировач“ и „Кралят на циганите“ се изправят един срещу друг на 1 декември в Лос Анджелис, а залогът е титлата на WBC, която в момента е притежание на 33-годишния американец от Алабама.

Паркър също се подготвя за мач в края на годината, след като през 2018 г. новозеландецът претърпя две загуби – от Антъни Джошуа и Дилиън Уайт.

„Наистина не мога да прогнозирам двубоя, защото за мен шансовете са 50/50. Знам, че ще бъда край ринга и ще ги подкрепям. Това е мач, от който ще спечели не само тежката категория, ами и боксът като спорт.

Фюри е боксьор в пълния смисъл на думата, но Дионтей има много сила в ръцете си. Сигурен съм, че и двамата са невероятно съсредоточени върху боя и ще дадат всичко от себе си.

От изключително голямо значение за мен ще бъде дали Тайсън ще бъде толкова подвижен, колкото беше преди. Нямаше го почти две години и половина, а това не е малко време.

В двата си мача през 2018 г. той не приличаше на себе си, но сега няма да има този лукс, защото Уайлдър е боксьорът с най-мощния удар в целия свят.

Но вярвам, че и двамата ще бъдат на върха на възможностите си и ще стане супер мач. И двамата трябва да знаят, че без значение кой ще спечели, аз съм готов да се бия и с Тайсън, и с Уайлдър. Никога не съм бягал от предизвикателство, искам да печеля титли и да участвам в най-големите мачове. Но това ще стане по-нататък“, завърши през усмивка 26-годишният Паркър.