Начало Бокс Фюри: Всеки ден мислех за самоубийство

Фюри: Всеки ден мислех за самоубийство

Фюри: Всеки ден мислех за самоубийство
0

Бившият неоспорим световен шампион в тежка категория – Тайсън Фюри, говори за времето, в което отсъстваше от професионалния бокс заради наличие на забранени вещества в допинг пробите му от края на 2015 г.

Фюри изненада боксовия свят, когато в края на ноември 2015 г. победи категорично по точки украйнеца Владимир Кличко, който не бе побеждаван в продължение на 11 години и сдаде титлите си именно срещу Краля на циганите.

В момента 30-годишният британец е в САЩ, където участва в промотиращо турне заедно с шампиона на WBC (Световен боксов съвет) – Дионтей Уйалдър. Двамата ще се изправят един срещу друг на 1 декември тази година, а залогът ще е именно пояса на непобедения американски шампион.

Фюри се впусна в откровения за тежкия период, в който той бе наказан (началото на 2016-та до началото на 2018-та). Именно през тази година той се завърна на профи ринга и записа две победи срещу непретенциозните имена – Сефер Сефери и Франческо Пианета.

Докато исполинът от Манчестър стоеше встрани и трупаше килограми, тежката дивизия отново се възроди и на сцената изгряха имената на Антъни Джошуа, Дилиан Уайт, Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър, които се превърнаха в топ имената в категорията.

twitter.com

Ето какво сподели и самият Фюри в последното си интервю:

„Трябваше ми малко почивка, защото започнах да се боксирам от 10-годишна възраст без спирка чак до 27 години. Имах нужда малко да се отделя и да се наслаждавам на живота, но нещата бързо излязоха извън контрол…

Започнах да се подтискам от всичко. Бях на върха, но депресията ми се увеличаваше всеки Божи ден, докато накрая не започнах да мисля за самоубийство. Всеки ден!

Имах всичко – слава, пари, изглеждах прекрасно… всичко, за което един мъж може да мечтае и въпреки това не спирах да мисля за това дали да не се самоубия. Човек може да се възползва от материалните блага на живота, само когато ежедневието му е подредено и спокойно, а аз се чувствах като лайно…

Намирах решение в алкохола, но не разбирах, че той носеше само повече тревоги. Не пожелавам това и на най-големия си враг. Душевното здраве е много важно нещо, това бе най-тежкият противник срещу когото съм се изправял някога“, сподели Фюри.

Той говори и за бъдещия си противник и за това как именно той се е оказал главния мотиватор за завръщането му към залата:

„Гледам към Дионтей и не виждам супергерой, виждам човек с чифт ръкавици. Нищо повече от поредния задник. Истината е, че се завърнах именно заради него, защото гледах някакво клипче, в което той разправяше, че с Тайсън Фюри било свършено.

Още същия ден излязох да тичам, но едвам пробягах 100 метра. Бях мега дебел и не можех повече“, завърши англичанинът.