Начало Бокс WBC с неприятна изненада за Головкин

WBC с неприятна изненада за Головкин

WBC с неприятна изненада за Головкин
0

На състоялото се днес заседание на Световния боксов съвет (WBC) стана ясно, че федерацията позволява на новия си шампион в средна категория – Саул „Канело“ Алварес (50-1-2) да направи доброволна защита на пояса си срещу 29-годишният канадец Давид Лемьо (40-4-0).

Вчера промоутърът на 36-годишният Головкин заяви, че ще внесе искане за провеждане на трети мач между Канело и Головкин, но явно изпълнителните лица на федерацията не са останали впечатлени от това предложение.

WBC също така съобщава, че ако 28-годишният мексиканец предпочете да се бие с Лемьо и го победи, след това ще трябва да се изправи срещу победителя от евентуален сблъсък между Головкин и Джермал Чарло.

Близки до казахстанеца източници твърдят, че той едва ли ще се съгласи на такъв мач и тогава Алварес ще трябва да оваканти пояса, за да се срещне отново с Головкин.

Това му действие ще бъде продиктувано от факта, че трети мач с бившия шампион ще донесе много повече приходи за Канело и отбора му, които ще бъдат А- страна в преговорите и ще вземат по-голям дял от общите приходи.

За Головкин евентуален мач с Алварес също ще донесе далеч повече доходи от Джермал Чарло, който въпреки че е претендент номер 1, ще трябва да почака за мач за титлата.