Начало Бокс Оскар де ла Оя: Канело ще реши дали да има трети мач с Головкин

Оскар де ла Оя: Канело ще реши дали да има трети мач с Головкин

Оскар де ла Оя: Канело ще реши дали да има трети мач с Головкин
0

Промоутърът на Саул „Канело“ Алварес и президент на компанията „Golden Boy Promotions“ – Оскар де ла Оя заяви, че трети мач между шампиона на WBC и WBA в средна категория – Саул Алварес (50-1-2-) и Генади Генадиевич Головкин (38-1-1), ще зависи изцяло от решението на 28-годишния мексиканец.

Преди по-малко от месец двамата се изправиха във втори мач помежду им, след като първият от 2017 г. бе съпроводен със скандално съдийско решение, което донесе равенство. През септември тази година мнозина боксови фенове и специалист от цял свят бяха на мнение, че Канело не е направил достатъчно, за да бъде провъзгласен за победител след 12-те рунда, но съдиите около ринга все пак му присъдиха победата.

Както вече Ви съобщихме тази седмица, тази седмица се проведе събраните на Световният боксов съвет в Киев, на което бе решено, че новият шампион може да си избере да се бие с друг противник.

За момента плановете на мексиканците са следващият сблъсък на Канело да бъде на 15 декември, но поради оттеглянето на „HBO“ от бокса, това може и да се забави, защото именно това беше медията, която предаваше ексклузивно последните няколко мача на Алварес.

Ето какво сподели и самият промоутър:

„Беше много здрав мач, не казвам, че няма да има трети с Головкин, но Канело го победи и доказа, че е по-добрият от двамата и ако той реши да му даде трети шанс – добре. Видяхме се с Том Лофлър, но честно казано изобщо не мисля за трети мач с Головкин. Имам други планове за Саул.

Ако успеем да направим мач в средата на декември, ще бъда изключително радостен, ако събитието се състои в Ню Йорк“, разказа бившият мексикански боксьор.