Начало Карате България със силен старт на сезона в олимпийското карате

България със силен старт на сезона в олимпийското карате

България със силен старт на сезона в олимпийското карате
0

С български успехи започна сезонът в олимпийското карате. Родните каратеки завоюваха общо 7 медала от участието си в две международни състезания.

С три отличия и второ място в крайното класиране си тръгна българската делегация от елитния традиоционен турнир за юноши, младежи, мъже и жени в Риека (Хърватска).  С отличната си игра представителите на карате клуб „Никон“ завоюваха един златен медал на Денислав Стоянов в категория 55 кг., сребро и бронз на Роберто Петров в кат. +70 при юношите и в кат. +76 при младежите. Иван Петков изигра пълен брой срещи, но за съжаление отстъпи в мача за бронза.

 

Междувременно в Берлин над 2000 състезатели от 40 държави мериха сили на един от най-силните и мащабни турнири в Европа – BANZAI CUP 2018. България бе представена от 10 състезатели от карате клуб „Никон“, които записаха впечатляващи успехи. Теодора Цанева грабна златото, като отново бе далеч над всички и не допусна съперничките ѝ да отбележат дори оценка. Матей Георгиев и Радослав Петров стигнаха до финалите и завоюваха сребърни медали, а Никола Седефчов спечели бронз. На косъм от отличията останаха Никола Зафиров, Николай Дюлгеров и Даниел Минчев, отстъпили в мачовете си за третото място.

 

Предстоят редица подготвителни турнири, след което на 20 и 21 октомври е турнирът за националната купа за всички възрасти в Габрово, веднага след това в Мексико е насрочена световната младежка лига, на която шампионите на страната от „Никон“ също ще защитават честта на България.

тагове: