Начало ММА 5 прични да гледате „Следващия Джон Джоунс“ този уикенд

5 прични да гледате „Следващия Джон Джоунс“ този уикенд

5 прични да гледате „Следващия Джон Джоунс“ този уикенд
0

Този боец от средната категория на UFC е често сравняван с едни от най-добрите в ММА заради огромната му самоувереност и впечатляващия му стил в Октагона. Със статистика от 75 победи и 5 загуби на професионалния кикбокс ринг, 6 победи и една загуба в професионалния бокс и безупречна статистика в професионалния ММА от 14 поредни победи, Израел Адесаня може да е следващата „златна кокошка“ за UFC. „The Last Stylebender“ е бивш шампион на GLORY в средна категория, а следващата му голяма цел е шампионския пояс на UFC.

Израел Адесаня е новозеландец с нигерийски корени. Боецът е висок цели 203см, а гигантският му разтег му позволява да доминира съперниците си в средна категория с удари и кикове от далечна дистанция. Дългите му крайници, непредвидимостта му, и неподправената му самоувереност, са асоциирани често с други такива признаци и качества на един от най-добрите бойци на планетата – Джон Джоунс. Адесаня е с три поредни победи в UFC, а на 03.11. (събота) ще се изправи срещу Дерек Брънсън на UFC 230.  Ето 5 причини защо не трябва да изпускате неговия двубой:

1.Кикове, които никой не вижда

Израел Адесаня изпраща опонентите си в нокаут с единични хай-кикове, които бихте си казали, че се виждат от километри. Боецът успява да „успи“ опонентите си и в един неочакван момент – БУМ! Вече си на пода.

via Gfycat

2. Колена и лакти от неочаквани места

Адесаня е сравняван с Джон Джоунс и заради необичайните си удари с лакти и колена, които идват от много и все нестандартни ъгли. Тези къси непредвидими удари с лакти и колена правят новозеландецът опасен и в близка дистанция.

via Gfycat

3. Безупречни комбинации от удари.

Освен добри кикове и удари с лакти и колена, Израел има и много добри боксьорски умения. „The Last Stylebender“ успешно прилага боксови комбинации от 3-4 удара в близка дистанция, а точността му с дългите му прави удари е изключителна.

via Gfycat

4. Техническа грамотност в граплинга.

Дългите години муай-тай и кикбокс са допринесли на за добрата игра на Адесаня в клинч. Боецът се защитава успешно срещу събаряния, а в клинч доста често успява да събори и опонентите си с подсечки. Въпреки славата на Адесаня като добър страйкър, боецът е уверен и в граплинг уменията си, а за сега никой не е успял да го събори и контролира на земята. Ето пример, в който креативността на боецa му помага в защита от събаряне.

via Gfycat

5. Самоувереност на шампион.

Самоувереността на Адесаня му позволява да експериментира в клетката/ринга, а това „парализира“ опонентите му. Боецът често сваля ръцете си и примамва опонентите си в капани, а дори когато е ударен, или на път да изгуби баланс, запазва самообладание.

Израел Адесаня със сигурност е боец, който не трябва да бъде изпускан от поглед. Боецът е на 29 и пътят към титлата може да се открие пред него, ако победи Дерек Брънсън на UFC 230. В един перфектен сценарий за неговата кариера, Израел Адесаня ще се изправи срещу победителя от Уайдман-Джакаре в битка за следващ претендент за титлата.

Вижте подбрани моменти от двубоите на Израел Адесаня тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".