Начало Други Ползите за здравето от студените душове

Ползите за здравето от студените душове

Ползите за здравето от студените душове
0

Студеният душ е чудесен начин да задействате тялото си.

„През последните няколко месеца практикувах ежедневен ритуал, който за мнозина вероятно звучи като кошмар от третия свят: студени душове. За първи път научих за многото предимства на студените душове, след като срещнах Вим Хоф, известен още като „Ледения“, и неговата дихателна техника, която той твърди, че му позволява да издържи на тежкия студ, като активно манипулира автономната нервна система.” Мат Лупо.

# 1 – „T“
Според Института за изследване на тромбозата, студените душове могат действително да увеличат производството на тестостерон при мъжете. Тази биохимика е жизненоважна за начина на живот на всеки човек, не само за повишаване на либидото, но също и за енергия и сила. Ако се занимавате с фитнес, особено тренировки с висок интензитет, като бойни изкуства, то благодарение на тези студени бани, можете да повишите вашите резултати.

# 2 – Имунитет
Институтът за изследване на тромбозата посочи също, че студените душове увеличават броя на белите кръвни клетки, на които разчитаме да се борим с вирусите. Убеждението е, че това повишаване на метаболизма, причинено от естествената реакция на организма, за да се опита да се затопли, активира имунната ви система. Тази реакция от своя страна освобождава повече бели кръвни клетки.

# 3 – Изгаряне на мазнините
Вашето тяло съдържа два вида мазнини: бели и кафяви. Белите се натрупва, когато приемаме повече калории, отколкото трябва да функционира. Тъй като такава мазнина не се изгаря за гориво, тя се превръща в проблемни области като „любовни дръжки “, които ни разяждат отвътре. Въпреки това, кафявата мазнина е добра мазнина, тъй като генерира топлина, за да поддържа телата ни топли. Според диабетния център на Joslin, филиал на Harvard Medical, кафявата мазнина се активира, когато е изложена на силен студ. По този начин, студените душове могат да насърчат активността на кафявата мазнина и да доведат до естествена загуба на тегло.

# 4 – Ускорете възстановяването
Възпалението е проклятие на нашето съществуване. Всъщност безбройните отрицателни здравни последици, които произтичат от възпалението, изискват отделна статия. С други думи, студеният душ може да бъде бързо ефективен метод за намаляване на възпалението, особено този тип възпаление, причинен от интензивна тренировка. Студеният душ  бърза и евтина алтернатива на ледените бани и все по-популярните криотерапевтични камери.

# 5 – Неутраилзира стреса

Къпането със студена вода  неутрализира ежедневния стрес и тревожност. Обливането на тялото със студена еода активира мозъка, който кара надбъбречните жлези да отделят хормона норадреналин, борещ се с депресивните мисли и състояния.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.