Начало Други 7 причини, поради които жените трябва да се занимават с бойни изкуства

7 причини, поради които жените трябва да се занимават с бойни изкуства

7 причини, поради които жените трябва да се занимават с бойни изкуства
0

Дами, искате ли да знете тайната на силното и здраво тяло?

Просто е – вземете решение и си изберете бойно изкуство и тренирайте регулярно. С помощта на една добра диета и адекватна почивка ще се превърнете в секси звяр (и в допълнение, ще можете и да ритате ….!)

В началото може да не се чувствате много на мястото си… все пак в бойните изкуства предимно доминират мъжете. Но след като се абстрахирате от това,  ще се насладите на множество ползи – да бъдете силни и здрави.

Ето и 7 невероятни причини, поради които жените трябва да се занимават с бойни изкуства:

1. Учите се на самозащита

За жените изучаването на изкуството на самозащитата може да бъде едно невероятно преживяване, което би променило живота им, защото им дава увереност, познание и решителност.

twitter.com

2. Изгражда вашата увереност

Когато тренирате редовно и преодолявате себе си, ще получите увереност като боец. Също така ще се почувствате по-добре,  за това как изглеждате – тонизирани и с изваено тяло. Знаете ли, че само в една тренировка  по Muay Thai /тайлански бокс/ можете да изгорите до 1000 калории?

3. Ще ви помогне да влезете във форма

Освен определена група мускули, които ще развиете, бойните изкуства ще ви научат да посрещате страха от удар в лицето. Бойните изкуства ще ви направят по силни както физически, така и психически. Това би ви помогнало значително в ежедневието ви, защото ще се научите да прегръщате многото предизвикателства, които животът ви поднася.

twitter.com/KatieHeigl

4. Ще създадете много приятелства

Колкото повече време прекарвате в тренировки във фитнеса и в залата,  с толкова повече хора ще се срещате.

5. Развива умствената издръжливост

Устойчивостта е едно от най-големите качества, които ще култивирате, когато тренирате бойни изкуства. Тази упоритост не само ще ви помогне в ринга, но и в ежедневието ви, когато се справяте с различни препятствия. Бойните изкуства в крайна сметка са безкрайно пътуване на самоусъвършенстване, така че определено ще продължите да се стремите да бъдете най-добрата версия на себе си.

6. Тя ви учи как да обичате себе си

Тъй като вашето тяло е вашето оръжие и броня в бойните изкуства,  ще се научите да го уважавате и третирате добре. Това означава, че ще се научите да водите по-здравословен начин на живот с достатъчна почивка и с правилната храна.

7. Тя ви помага да станете по-щастлив човек

Интензивените занимания с бойни изкуства ще повиши нивото на ендорфин, както и ще ви накара да оставите проблемите и тревогите зад гърба си поне за час-два. Нещо повече, ще почувствате радост, когато постигнете целите си – било то овладяване на някоя нова техника или първата ви битка – чувството е просто неописуемо. Готови ли сте да се превърнете в най-силната и здравословна версия на себе си? Направете първата стъпка – изберете вашето бойно изкуство и бегом към залата.

Успех!

Статията подготви Станислава Бойчева

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.