Начало Бокс WBC „клекна“ пред Фюри, дава му още време
0

WBC „клекна“ пред Фюри, дава му още време

WBC „клекна“ пред Фюри, дава му още време
0

Тайсън Фюри няма да бъде притискан с конкретни срокове относно крайното решение за бъдещето си. Това обяви шефът на WBC Маурисио Сюлейман. Първоначално той бе дал време до отминалата неделя на британеца, за да даде яснота относно желанието му да направи обединителен мач за всички пояси, а с това и да защити титлата си. Сега обаче се оказа, че има обрат в позицията му.

Причината най-вероятно се крие във факта, че ако „Краля на циганите“ бъде притиснат да каже „да“ или „не“ сега, то отговорът почти сигурно ще бъде отрицателен и Фюри действително ще се оттегли от професионалния ринг. Припомняме, че след победата над Дилиън Уайт Тайсън обяви, че това е бил последният му двубой. В последствие се появиха различни спекулации относно обединителен двубой на британеца с победителя от Олександър Усик – Антъни Джошуа.

Ще му дадем нужното време. Не искам да спекулирам. Говорихме, но ще го направим и в близко бъдеще. Предпочитам да изчакам и да му дам пространство да почине, отколкото да го притисна и да получим отговор, който не желаем да чуем“, коментира ситуацията Сюлейман.

В случай че Тайсън потвърди оттеглянето си, то може да има дори турнир за определяне на новия шампион. Първите петима след Фюри са Дионтей Уайлдър, Джо Джойс, Джоузеф Паркър, Франк Санчес и Анди Руис.