Начало Бокс Ленъкс Люис с анализ на Фюри – Уайт
0

Ленъкс Люис с анализ на Фюри – Уайт

Ленъкс Люис с анализ на Фюри – Уайт
0

Легендата на британския и световен бокс – последният абсолютен шампион в тежка категория Ленъкс Люис направи анализ на предстоящата битка между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт. Двамата ще се срещнат в събота вечер на стадион „Уембли“ пред над 94 хиляди зрители.

Сблъсъкът за пояса на „Краля на циганите“ във версия WBC е чакан с огромен интерес, като е първият между двама британци на такова ниво от близо 30 години. В навечерието на мача, напрежението се покачва, а очакванията са шампионът и „Крадеца на трупове“ да направят истинско зрелище за феновете.

Актуални коефициенти за боксовия мач можете да намерите на sesame.bg.

Смятам, че Фюри ще спечели този мач. Причината е, че когато удряш един камък постоянно и с упорство, той все някога ще се счупи. Тайсън Фюри прави точно това – поставя под натиск съперниците си. Той бе повален от голям човек като Дионтей, а сега среща Дилиън Уайт, който е корав и това прави мача интересен“, смята „Лъвът“.

Относно шансовете на претендента, той заявява: „Дилиън има мощ, така е. Въпросът е дали може да я стовари върху Фюри. Защото може да имаш цялата мощ на света, но ако не успееш да удариш човека отпред, това е проблем. Така че именно тук се крие разковничето на този мач“.

Помолен да каже кой, измежду него и Тайсън би победил, във върховата им форма, Ленъкс споделя: „Смятам, че това би бил страхотен мач, в който аз, разбира се, ще спечеля. Уважавам това, което е направил за спорта и което продължава да прави. Фюри има високо IQ по отношение на бокса и се отнася страхотно към обкръжението си. Харесвам го, но ще го победя“.