Начало Бокс Дилиън Уайт излезе от сянката и проговори за битката с Фюри
0

Дилиън Уайт излезе от сянката и проговори за битката с Фюри

Дилиън Уайт излезе от сянката и проговори за битката с Фюри
0

Дилиън Уайт сложи край на мълчанието. По-малко от десет дни преди битката с Тайсън Фюри за световната титла на WBC в тежка категория, претендент №1 на дивизията участва в онлайн пресконференция. Той се включи последен в разговора с медиите и заяви, че е огорчен от факта, че всички говорят за продадени билети от страна на Фюри, но не и от негова.

Битката между двамата ще се проведе пред над 90 хиляди зрители на стадион „Уембли“ в Лондон на 23 април. Досега Уайт не се появяваше пред медиите, но този път го направи и имаше какво да каже.

„Относно билетите, нека да бъда ясен – продадоха 90 хиляди билета, защото сме аз и Тайсън Фюри. Не са продадени, защото е само Тайсън Фюри. Той се би три пъти с Дионтей Уайлдър и в нито един момент залата не беше пълна. Така че не говорете глупости – хората се вълнуват от Дилиън Уайт също толкова, колкото от Фюри“, отсече „Крадеца на трупове“.

Той коментира и приятелството си с Тайсън от близкото минало. „Тайсън беше готин в миналото, участвал съм в част от подготовките му. Нямам нищо против него, но истината е, че той ме избягва от много дълго време. Благодаря му, че ме поздрави за рождения ми ден, но дотам“, каза още Уайт.

Претендентът остава здраво стъпил на земята. „Никога няма да кажа, че съм най-великият. Аз знам кой съм, знам какво мога и не летя в облаците. Но знам също така, че направих отлична подготовка. Нямам някаква илюзия, знам, че той е много добър, шампион е. Но аз съм уверен, че имам нужното, за да го победя. Не искам просто да говоря, искам да го направя на ринга“, каза още Уайт.

От своя страна Фюри също коментира ситуацията преди битката. „Дилиън определено е в Топ 5 на тежката категория. Той е претендент №1 на WBC от 147 години, така че дойде и неговото време да ме предизвика. Честно казано, няма никакво значение какво и как ще бъде изказано. Всичко опира накрая до това в каква форма си и какво ще кажат юмруците ти. Така че мен не ме интересува дали Дилиън присъства на пресконференции, пише по социалните мрежи или нещо друго. Доколкото знам той е от няколко месеца в Португалия, тренира и се готви, защото трябва да е на най-високото възможно ниво, за да ме победи“, каза „Краля на циганите“.

Шампионът допълни: „Сигурен съм, че когато дойде пресконференцията в седмицата на мача, той ще бъде на нея. Там ще си кажем доста неща. Това че го нямаше на първата инициатива, за мен е без значение. Много бойци казват, че ще ме бият, виждат го в мислите и съзнанието си. Аз не виждам нищо. Знам, че това сега е моето време и се опитвам да извлека максимума от него. Каквото и да се случи, нищо не може да го промени. Затова е важно да се насладим на момента, както правя аз“.