Начало Бокс Бивол обърна плочата – реванш с Канело само в същата категория

Бивол обърна плочата – реванш с Канело само в същата категория

Бивол обърна плочата – реванш с Канело  само в същата категория
0

Световният шампион на WBA в лека тежка категория – Дмитрий Бивол, поднесе една от големите изненади на годината, доминирайки и побеждавайки Саул Алварес.

Руснакът се оказа прекалено голям и силен за абсолютния доминант в супер средната дивизия и заслужено запази нулата в графата със загуби.

Разбира се, веднага след мача се заговори за потенциален реванш между двамата, като и Канело, и Бивол не изключиха възможността втората им среща да се проведе в категория до 76 кг. Подобно развитие на сценария ще означава, че двамата боксьори ще са с около три килограма по-малко от първия кантар.

twitter.com

И въпреки че Бивол изрази готовност „да слезе долу“, то вчера руснакът изрази съмнение, че ще успее и че втори мач най-вероятно ще трябва да бъде отново в лека тежка дивизия.

„Може да го обсъдим с неговия отбор, но имам огромни съмнения, че ще успея да вляза в тази категория“ заяви руснакът.

„Преди коронавирус пандемията със сигурност щях да успя, но в последната година и половина качих малко повече килограми. Прекалено много ядене и никакви мачове, нямаше какво друго да стане.

„Реваншът трябва да премине през много дискусии и преговори, но в крайна сметка всичко опира до тялото ми“, добави Бивол, който е прекарал цялата си близо 8-годишна професионална кариера в лека тежка категория.