Начало Борба Абдулрашид Садулаев се завърна (СНИМКА)

Абдулрашид Садулаев се завърна (СНИМКА)

Абдулрашид Садулаев се завърна (СНИМКА)
0

Абдулрашид Садулаев, който е един от най-титулуваните борци в света в момента, се завърна… в социалната мрежа Instagram.

Той е единственият руски и европейски борец въобще в една от най-големите социални мрежи, в която има около 1.5 милиона фена.

Борецът обаче не стигна до тепиха на европейското по борба в Унгария, защото Русия, заедно с Беларус, бяха отстранени от участие във всякакви спортни форуми в различни спортове, включително и борбата.

Припомняме, че дагестанският борец се сбогува с феновете си преди около месец след като руският държавен комуникационен регулатор „Роскомнадзор“ блокира достъпа до Instagram.

Интересното е, че „Аварския танк“ все пак се завърна, споделяйки снимка и видео от началото на тазгодишния свещен месец за мюсюлманите – Рамадан (още известно като Рамазан).

Садулаев е вторият най-популярен борец в света в тази социална мрежа. На първо място е иранецът Хасан Яздани Чарати (олимпийски и трикратен световен шампион в кат. до 74 и до 86 кг в свободния стил). Персът има над 2.5 милиона почитатели в своя профил в социалната мрежа.

Абдулрашид Садулаев е едва на 25 години, но вече легенда на световната борба. Той не познава „вкуса“ на поражението от финала за световната титла през 2017 година когато загуби от най-големия си съперник – американеца Кайл Снайдер с 5:6 точки.

Миналата 2021 година беше много успешна за Абдулрашид Садулаев. Той първо спечели втора олимпийска титла в различна категория – надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ, а след това спечели и пета световна титла, разбивайки отново най-големия си противник на тепиха.

Садулаев е спечелил 60 поредни схватки на тепиха!

Дагестанецът има общ баланс от 144 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо пет световни титли (2014г. , 2015г., 2018г., 2019г. и 2021г. ). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).

Припомняме, че в края на февруари излезе и филмът „Поклонение: Пътуване в Меката на борбата“ за посещението на Кайл Снайдер при неговия най-голям съперник на тепиха – Абдулрашид Садулаев в Дагестан. Американският борец беше на гости при Абдулрашид Садулаев. Двамата велики борци, които са и олимпийски шампиони, обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.