Начало Борба Русия без трима олимпийски шампиони на „Иван Яригин“ (СНИМКА)

Русия без трима олимпийски шампиони на „Иван Яригин“ (СНИМКА)

Русия без трима олимпийски шампиони на „Иван Яригин“ (СНИМКА)
0

Русия няма да разчита на трима настоящи олимпийски шампиони на първия за годината международен турнир по борба – „Гран при – Иван Яригин“, който ще се проведе в Красноярск между 27 и 30 януари.

Това са Абдурашид Садулаев (кат. до 97 кг в свободния стил), Заурбек Сидаков (кат. до 74 кг в свободния стил) и Завур Угуев (кат. до 57 кг в свободния стил).

Главният треньор на руския отбор по свободна борба Дзамболат Тедеев съобщи новината на Тигран Аванян, кореспондент на „ WRESTRUS.RU“.

„Всички наши борци, които са здрави, ще се борят на турнира „Иван Яригин“, с изключение на олимпийските шампиони от Токио. Решихме да освободим от участие Абдулрашид Садулаев, Заурбек Сидаков и Заур Угуев, но тези състезатели ще бъдат готвени за участие на Европейското първенство. След турнира „Иван Яригин“ ни предстоят два тренировъчни лагера, където ще вземем решение за състава за по-нататъшни стартове. Планираме да проведем контролни двубои между победителите от Яригински и олимпийски шампиони в категории до 57, 74 и 97 кг“., разкри Дзамболат Тадеев.

Това означава, че отпада евентуален сблъсък между двете най-големи звезди в категория до 97 кг – Абдулрашид Садулаев (двукратен олимпийски и петкратен световен шампион ) и Кайл Снайдер (олимпийски и двукратен световен първенец). Американецът заяви наскоро, че ще участва в надпреварата.