Начало Борба Борецът Сидаков сбъдна мечтата си (СНИМКИ)

Борецът Сидаков сбъдна мечтата си (СНИМКИ)

Борецът Сидаков сбъдна мечтата си (СНИМКИ)
0

Руският борец Заурбек Сидаков, който спечели олимпийската титла в категория до 74 кг в свободния стил, разкри, че именно това е била неговата мечта – да стане олимпийски шампион.

Днес е денят, в който мечтата ми се сбъдна! Зад това стоят упорита работа, най-добрите треньори, мъдри ментори, подкрепа на семейството, най-силните противници, благословиите на Всевишния и, разбира се, огромна подкрепа от феновете! Всеки от вас участва в тази победа! Получавам огромен брой поздравления, много благодаря на всички с Божията помощ, ще се опитам да ви зарадвам още повече с моите победи“, сподели Сидаков емоциите си след спечеленото злато.

Заурбек Сидаков е двукратен световен шампион (2018 и 2019 година), както и вече олимпийски шампион в категория до 74 кг в свободния стил. 25-годишният руснак, който е родом от Беслан, Южна Осетия-Алания, има и златен медал от Европейските игри, състояли се в Минск през 2019 година.

Той се намира в серия от 14 поредни победи във всички турнири, а общият му баланс на тепиха е 87 успеха и 12 поражения.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".