Начало Бокс Ерол Спенс аут от сблъсъка с Пакиао заради проблем с окото

Ерол Спенс аут от сблъсъка с Пакиао заради проблем с окото

Ерол Спенс аут от сблъсъка с Пакиао заради проблем с окото
0

Лоши новини сполетяха всички боксови фенове по света, които с нетърпение очакваха един от най-интересните сблъсъци на годината.

Дългоочакваният двубой между бившия световен шампион в осем дивизиии Мани Пакиао и настоящия шампион на WBC и IBF в полусредна категория Ерол Спенс няма да се осъществи. Битката, която бе насрочена за 21-ви август в Лас Вегас, пропада заради разкъсване на ретината в лявото око на 31-годишния американец.

Органзиаторите на събитието все пак са запазили галавечерта и са намерили заместник на Спенс. Така филипинската легенда ще се бие срещу обикновения шампион на WBA в полусредната дивизия Йорденис Угас. Кубинецът трябваше да участва в един от подгряващите мачове, но сега ще бъде изтеглен за главното събитие на вечерта.

Снимка: БТА

Разкъсването на ретината е открито при един от задължителните медицински тестове, които бойците трябва да преминат, за да получат „зелена светлина“ от Атлетическата комисия на щата Невада. Ерол Спенс ще се подложи на операция, като източници близки до ситуацията твърдят, че шампионът ще се възстанови напълно и ще се завърне на ринга.

Припомняме, че в края на 2019-та „Истината“ бе участник в автомобилна катастрофа, която го извади от ринга за известно време.