Начало Бокс Ерол Спенс измести Кроуфорд за следващ съперник на Пакиао

Ерол Спенс измести Кроуфорд за следващ съперник на Пакиао

Ерол Спенс измести Кроуфорд за следващ съперник на Пакиао
0

Все по-заплетена става картинката на върха в полусредната категория и в частност сагата около Мани Пакиао, Терънс Кроуфорд и Ерол Спенс.

Редица американски медии обявиха, че уж сигурният сблъсък между 33-годишния Кроуфорд и 42-годишният Пакиао е пропаднал. Двамата трябваше да се бият през лятото в Абу Даби, но според източници преговорите са приключили безуспешно заради липса на финанси.

Според журналистът Майк Копингър, инвеститорите от Абу Даби не са превели нужните финанси, а договорът така и не бил подписан от Кроуфорд.

Пакиао не се е бил от лятото на 2019-та, когато победи Кийт Търман и спечели световната титла на WBA в полусредната дивизия. В същото време става ясно, че са преговори между „Пак-Ман“ и Ерол Спенс-младши са в напреднала фаза и именно това може да се окаже следващият им мач.

31-годишният Спенс, който е шампион на WBC и IBF при 67-килограмовите, е фаворит номер 1 към момента за това да дели един ринг с филипинската легенда, според ESPN.

Снимка: БТА

Американецът бе спряган за двубой с Йорденис Югас, който е „обикновен“ шампион на WBA.

Според авторитетната медия обаче, Югас ще остана на заден план и ако Спенс и Пакиао се договорят, то срещата ще се проведе в САЩ.

През последните месеци Кроуфорд и промоутърската къща ‘Top Rank“ са в обтегнати отношение, тъй като шампионът на WBO не може да си уреди двубой с големите имена. Преди близо месец самият той зачеркна мач със Спенс заради исканията на Ерол за повече пари.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.