Начало Бокс Ерол Спенс измести Кроуфорд за следващ съперник на Пакиао

Ерол Спенс измести Кроуфорд за следващ съперник на Пакиао

Ерол Спенс измести Кроуфорд за следващ съперник на Пакиао
0

Все по-заплетена става картинката на върха в полусредната категория и в частност сагата около Мани Пакиао, Терънс Кроуфорд и Ерол Спенс.

Редица американски медии обявиха, че уж сигурният сблъсък между 33-годишния Кроуфорд и 42-годишният Пакиао е пропаднал. Двамата трябваше да се бият през лятото в Абу Даби, но според източници преговорите са приключили безуспешно заради липса на финанси.

Според журналистът Майк Копингър, инвеститорите от Абу Даби не са превели нужните финанси, а договорът така и не бил подписан от Кроуфорд.

Пакиао не се е бил от лятото на 2019-та, когато победи Кийт Търман и спечели световната титла на WBA в полусредната дивизия. В същото време става ясно, че са преговори между „Пак-Ман“ и Ерол Спенс-младши са в напреднала фаза и именно това може да се окаже следващият им мач.

31-годишният Спенс, който е шампион на WBC и IBF при 67-килограмовите, е фаворит номер 1 към момента за това да дели един ринг с филипинската легенда, според ESPN.

Снимка: БТА

Американецът бе спряган за двубой с Йорденис Югас, който е „обикновен“ шампион на WBA.

Според авторитетната медия обаче, Югас ще остана на заден план и ако Спенс и Пакиао се договорят, то срещата ще се проведе в САЩ.

През последните месеци Кроуфорд и промоутърската къща ‘Top Rank“ са в обтегнати отношение, тъй като шампионът на WBO не може да си уреди двубой с големите имена. Преди близо месец самият той зачеркна мач със Спенс заради исканията на Ерол за повече пари.