Начало ММА Ган официално вече е първи претендент в тежка категория (РАНГЛИСТА)

Ган официално вече е първи претендент в тежка категория (РАНГЛИСТА)

Ган официално вече е първи претендент в тежка категория (РАНГЛИСТА)
0

Сирил Ган, който спечели междинния пояс в тежка категория, надделявайки над Дерек Люис с технически нокаут в третия рунд в главния сблъсък на събитието UFC 265, вече официално е и първи претендент за титлата в тежка категория.

След обновяването на ранглистата при най-тежките, Ган измести именно Люис и Стипе Миочич, който е бивш шампион на организацията. Това е прогрес с 2 позиции спрямо предходното му класиране.

Освен това французинът влезе и в топ 15 в общата класация на оеганизацията – „pound for pound“. Ган зае 14-о място, измествайки Джъстин Гейджи, който вече е 15-и.

Сирил Ган се намира на „гребена на вълната“ в професионалния ММА. След само десет мача в смесените бойни изкуства той вече носи титла, а съвсем скоро ще се бие в унификация с машината Франсис Нгану.

Ган е първият роден във Франция боец, който печели версия на титла в UFC. Той е 15-ият, който достига до пояс без да има едно една загуба.

Серията му от 7 победи в UFC е най-дългата активна в тежка категория.

Той е един от четиримата бойци в тази дивизия, които са започвали със 7 поредни успеха. Другите са Франсис Нгану, Кейн Веласкес и Жуниор дос Сантос.

Междувременно стана ясно, че се готви сблъсък между световния шампион в тежка категория на UFC – Франсис Нгану (16-3), който да защитава титлата си, именно срещу Сирил Ган (10-0) във Франция. Това е основният план, по който работи шефът на организацията Дейна Уайт.