Начало Бокс 64-годишен се отказа от бокса като световен шампион!
0

64-годишен се отказа от бокса като световен шампион!

64-годишен се отказа от бокса като световен шампион!
0

Любовта към спорта не може да се измери с пари. Тя не се измерва и с време. Просто защото, когато някой обича неистово онова, което прави и то му доставя удоволствие, възрастта действително се превръща просто в една цифра.

Доказа го и Стив Уорд. На 64 години, 6 дни преди да навърши 65, той спечели световния шампионат на легендите по бокс. И се оттегли от спорта като световен първенец в полутежка категория!

През 2017-а британецът е официално признат като рекордьор в Книгата на „Гинес” за най-възрастния действащ професионален боксьор при мъжете. Всъщност, той бе принуден да се оттегли от любимия си спорт, тъй като правилата на Световния шампионат на легендите не позволяват да остане на ринга при преминаване на 65-годишна възраст!

Уорд, дядо на три внучета, спечели титлата в полутежка категория, побеждавайки 50-годишния Адриан Парлогея. „Ако можех да преживея всичко наново, няма да променя нищо. На този успех ще се гледа с доста усмивки, защото ще съм единственият световен шампион с пенсионерска карта за автобуса”, шегува се със себе си Стив Уорд.

Стив Уорд става шампион 6 дни преди да навърши 65 години

Британецът споделя, че е можел да се откаже много отдавна, но не го е направил заради любовта си към бокса. „И преди съм печелил титли, но никога световна. Можех да приключа и по-рано, но не исках да го правя с бележка, защото съм на ринга от 9-годишна възраст. Исках да е след мач. Исках да е като световен шампион и съм щастлив, че успях”, казва още ветеранът.

Според последната справка с рекордите на „Гинес”, боксьорът, който държи върха, е Албърт Хюз-младши. На 14 декември 2019-а той се качва на ринга в Индианаполис на 70 години и 234 дни. За съжаление американецът умира преди постижението му да бъде признато.