Начало ММА Нунеш измести Намаюнас в общата ранглиста (КЛАСАЦИЯ)

Нунеш измести Намаюнас в общата ранглиста (КЛАСАЦИЯ)

Нунеш измести Намаюнас в общата ранглиста (КЛАСАЦИЯ)
0

Аманда Нунеш, която е шампионка на UFC в категория „перо“, измести друга носителка на шампионски пояс – тази в категория „сламка“ – Роуз Намаюнас в общата класация на UFC при жените – „pound for pound“.

От днес бразилката, която доскоро носеше два колана (заедно с този в категория „петел“), се изкачва с 1 място до 2-а позиция.

Припомняме, че венецуелката Джулиана Пеня детронира Нунеш в категория „петел“, след като накара бразилката да се предаде във втория рунд в подглавния сблъсък на събитието UFC 269. Това беше и може би най-голямата изненада на 2021 година в UFC. Именно Пеня е под номер 4 в общата класация.

Роуз Намаюнас вече е номер 3.

Няма други промени в тазседмичната обща ранглиста.

Лидер продължава да бъде феноменалната Валентина Шевченко. Боецът от Киргизстан защити за шести пореден път титлата си в категория „муха“, надделявайки над Лорън Мърфи с технически нокаут в четвъртия рунд на подглавната битка от UFC 266 в Лас Вегас, което се проведе в края на септември 2021 година.

33-годишната Шевченко се намира на първа позиция и сред актуалните шампиони с най-много защити в организацията. Победата ѝ над Мърфи беше под номер 22 в ММА.