Начало Борба Снайдер и Садулаев може да се срещнат на тепиха още в края месеца (СНИМКА)

Снайдер и Садулаев може да се срещнат на тепиха още в края месеца (СНИМКА)

Снайдер и Садулаев може да се срещнат на тепиха още в края месеца (СНИМКА)
0

Двамата най-известни и големи противници на тепиха, но същевременно приятели в живота – Абдулрашид Садулаев и Кайл Снайдер може да се изправят един срещу друг още в края на този месец.

Причината е, че американският борец е обявил, че ще участва в силния международен турнир „Иван Яригин“, който ще се състои в края на месеца.

В заявките в категория до 97 кг в свободния стел е и настоящия олимпийски и световен шампион – Абдулрашид Садулаев.

„Кайл Снайдер ще участва на „Гран при Иван Яригин“ през 2022 година. Между 26 и 30 януари Красноярск ще бъде домакин на международния турнир по свободна борба в памет на двукратния олимпийски шампион Иван Яригин. Олимпийският шампион от 2016 г. Кайл Снайдер ще вземе участие в турнира като част от отбора на САЩ. Кореспондентът на WRESTRUS.RU Тигран Аванян беше информиран за това в отдела по свободна борба на FSBR. Кайл Снайдер ще участва в турнира за юбилеен пети път. Той го е печелил два пъти – през 2017 и 2018 г., а през 2016 г. беше трети след загуба от Анзор Болтукаев, а през 2019 г. загуби от Расул Магомедов, оставайки под чертата на медалистите“, написаха от СК Барс от Красноярк, където ще се състои надпреварата.

Абдулрашид Садулаев, преди около седмица, стартира засилена подготовка заедно с руския национален отбор, именно за участие в първия за годината голям турнир – този в Красноярск.

Абдулрашид Садулаев и Кайл Снайдер са се срещали в схватки на тепиха няколко пъти.

Една от едва двете загуби в кариерата на „Аварския танк“ е именно от Кайл Снайдер – на финала на Световното през 2017 година. От тогава насам обаче дагестанският борец спечели общо три дуела с американския си противник.

През 2021 година Садулаев и Снайдер се срещнаха на финалите на двете най-силни състезания – Олимпийските игри и Световното първенство. На финала в Токио до успех с 6:3 стига дагестанският борец, с което детронира олимпийския шампион в същата категория от Рио де Жанейро. Два месеца по-късно Садулаев надделя над Снайдер с 6:0 в последния сблъсък при 97-килограмовите в свободния стил на Световното първенство, провело се в Осло, Норвегия, с което ликува с 5-а световна титла.

Абдулрашид Садулаев е двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.

Това, че са съперници на тепиха не пречи да са приятели извън него. Снайдер гостува през декември на Садулаев в Дагестан.

Двамата велики борци, които са и олимпийски шампиони, обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.

В периода на гостуването Снайдер демонстрира високата си класа, печелейки златния медал на мемориалния турнир на известните борци на 19-и и 20-и век, провел се в двореца на спорта в Касавюрт, Дагестан.

След завръщането си в САЩ стана ясно, че ще бъде създаден и филм за посещението на американеца при своя руски колега.