Начало Борба Садулаев анализира 2021 година (СНИМКА)

Садулаев анализира 2021 година (СНИМКА)

Садулаев анализира 2021 година (СНИМКА)
0

Абдулрашид Садулаев направи анализ на изминалата 2021 година. Борецът в свободния стил стил продължи с феноменалното си представяне на тепиха като не допусна нито едно поражение.

Той постигна 8 успеха в 8 срещи на Олимпийски игри в Токио, заедно със Световното първенство, което се проведе месец по-късно, ставайки олимпийски и световен шампион за пореден път.

„2021 в една снимка (златото от Игрите в Токио). Тази година се оказа трудна, но в същото време наситена със събития. Слава на Всевишния, постигнахме основната цел! Благодаря на всички за подкрепата. Нека новата календарна година бъде за всички нас година на успешно изпълнение на всички планове! По-нататък – още, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Припомняме, че Абдулрашид Садулаев спечели пета световна титла в своята кариера в началото на октомври. Дагестанецът победи за трети път своя най-голям противник – Кайл Снайдер, в повторение на финала на Олимпийските игри в Токио при 97-килограмовите в свободния стил.

Това беше 59-а поредна победа на тепиха за представящия Руската федерация борец.

Абдулрашид Садулаев няма загуба от финала на Световното първенство през 2017 година (загуба от Снайдер). Той двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), вече петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Въпреки, че надделя 2 пъти над Кайл Снайдер и то в двете на-големи събития през годината – Олимпийските игри и шампионата на планетата, дагестанецът прие своя опонент в родината си на гости. Двамата демонстрираха, че са съперници на ринга, а извън него – приятели.