Начало Борба Садулаев и руския национален отбор стартираха подготовка (СНИМКИ)

Садулаев и руския национален отбор стартираха подготовка (СНИМКИ)

Садулаев и руския национален отбор стартираха подготовка (СНИМКИ)
0

Абдулрашид Садулаев и останалия руски национален отбор по борба в свободния стил започнаха подготовка за първия за годината голям турнир – „Иван Яригин“, който ще се проведе между 26 и 30 януари в Москва.

Под наставленията на старши-треньора Магомед Хюсеинов, съставът на „Сборная“, който е главно от дагестански борци, се готвят за надпреварата в микрорайон Караман, Махачкала.

Програмата на лагер-сбора включва основно работа на тепиха – практикуване на техники и контролни схватки.

Новината за това съобщи самият „Аварски танк“ в профила си в Instagram.

„Нова година – нови цели! Започва активна подготовка за сезон 2022“, написа Садулаев, добавяйки и снимки от залата.

Миналата 2021 година беше много успешна за Садулаев. Той първо спечели втора олимпийска титла в различна категория – надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ.

„Аварския танк“ продължи с феноменалната си победна серия, печелейки втора олимпийска титла в различна категория на едва 25 години. Дагестанецът ликува със златото след успех на финала над големия му опонент – Кайл Снайдер с 6:3 точки. Последната му загуба е именно от Снайдер на финала на Световното първенство през 2017 година, състояло се в Париж. От тогава насам Садулаев е спечелил 56 поредни схватки.

Дагестанецът има общ баланс от 139 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).