Начало ММА Чистката в UFC продължава

Чистката в UFC продължава

Чистката в UFC продължава
0

Най-известната и силна компания за смесени бойни изкуства се раздели с нови четирима бойци. Причините са най-различни като в основата стои незадоволително представяне.

Маки Питоло е първият от тях. Боецът има баланс от 13 победи и 9 загуби в ММА. Хаваецът е спечелил 10 срещи преди финалния гонг (7 с нокаут и 3 след събмишън) в средна категория, но след дебюта си в UFC през 2019 година той има едва 1 успех срещу 5 поражения, включително в последните си 4 двубоя.

Боецът от лека категория – Мат Сейлс също не получи договор. Причините и при него са подобни. Той е спечелил едва 1 среща от 4, откакто е в UFC. В послендите си две срещи, той дори беше събмитнат в края на първия рунд срещу Брайс Мичъл, а след това във втория рунд срещу Джордан Левит.

Джаред Гуудън (на снимката), който се състезава в полусредна категория, не оправда очакванията и след 3 загуби от 4 срещи в UFC, беше уволнен. Въпреки това 28-годишният боец държи добра обща статистика в ММА. Той има 18 успеха и 7 поражения. От тях Гуудън е спечелил 14 преди финалния гонг (8 с нокаут и 6 след събмишън).

40-годишният Мишел Празереш е четвъртият, който напуска UFC. Въпреки феноменалната си статистика от 26 успеха и едва 4 поражения, бразилецът навлезе в серия от 2 поредни поражения, но освен това получи и 4-годишно наказание от американската антидопингова агенция, след което сам реши да се откаже от спорта.