Начало ММА Непобеденият Рахмонов влиза в октагона отново

Непобеденият Рахмонов влиза в октагона отново

Непобеденият Рахмонов влиза в октагона отново
0

Непобеденият до момента казахстански боец Шавкат Рахмонов ще влезе в октагона отново. Той ще спори  срещу Мишел Празелеш на събитието UFC Fight Night 191, което трябва да се проведе на 26 юни. Сблъсъкът ще бъде в полусредна категория.

„Номад“, както е прякорът на Рахмонов е бивш шампион в полусредна категория на „M1- Global“. 25-годишният боец има 13 победи от 13 срещи в октагона като всяка една е завършвала или със събмишън (6) или с нокаут (7).

Рахмонов стартира при професионалистите през 2014 година и за срок от 5 години се превръща в звезда на компанията. През март 2019 година той отказа Данила Приказа във втория рунд от срещата им, а три месеца по-късно в негова „жертва“ се превърна и Тиаго Ласерда. През миналата година той подписа с UFC, а при първото си влизане в октагона, нокаутира в края на първия рунд Алекс Оливейра на събитието 254.

Ветеранът Мишел Празелеш има общ баланс от 26 успеха и 3 поражения в ММА. Той е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (1 с нокаут и 11 след събмишън). 39-годишният бразилски боец не е влизал в октагона от 2019 година насам, когато загуби с единодушно съдийско решение от Исмаил Наурдиев, с което прекъсна впечатляващата си серия от 8 поредни победи в най-известната ММА верига в света.