Начало ММА Локбонми влиза в октагона отново през май

Локбонми влиза в октагона отново през май

Локбонми влиза в октагона отново през май
0

Лома Локбонми ще се завърне в октагона отново на събитието UFC Fight Night 191. Нейн противник ще бъде Сам Хюз. Сблъсъкът ще бъде в категория „сламка“.

Конклак Суфисара или по-известна под прозвището Лома Локбонми е първата тайландска състезателка, която подписва с най-известната ММА верига в света. Суфисара има общ баланс от 5 успеха и 2 поражения в ММА. Тя е спечелила 1 среща преди финалния гонг (с нокаут). 25-годишната тайландка беше част от Invicta FC, но през 2019 година подписа с UFC. В дебюта си за организацията, тя победи Александра Албу с неединодушно съдийско решение на UFC Fight Night 162, провело се на 26 октомври 2019 година. Миналата година Локбонми загуби от Анджела Хил, но след това се завърна на победния път, надделявайки над Джин Ю Фрей с единодушно съдийско решение на UFC on ESPN 16.

Сам Хюз има същия баланс от победи и загуби като Локбонми (5-2). Цели четири пъти тя е печелила преди финалния гонг (1 с нокаут и 3 след събмишън). До преди година Хюз нямаше загуба в клетката. Това се промени през юли когато 28-годишната американка падна от Кристал Ванеса Демопулос на LFA 85. Три месеца по-късно тя се завърна на победния път, надделявайки над Даниел Хиндли, след което подписа с UFC. В дебюта си за най-известната ММА верига в света, Хюз загуби от Теша Торес с технически нокаут в първия рунд на събитието UFC 256. Преди дни отпадна уговорения двубой на Хюз с Емили Уитмеър и американката все още продължава търси първи успех в UFC.