Начало Борба Руснаците със своя лига по борба, в която ще участват звездите на тима

Руснаците със своя лига по борба, в която ще участват звездите на тима

Руснаците със своя лига по борба, в която ще участват звездите на тима
0

Руските спортисти изключително много пострадаха от войната на Русия с Украйна. Те бяха лишени от участия в международни състезания. По тази причина и борците на ,,Сборная“ пропуснаха Европейското първенство в Будапеща.

За да има къде да се състезават, в Русия организират нова лига по борба, чийто регламент ще бъде максимално близък до регламента на Летните олимпийски игри. В нея ще участва и двукратният олимпийски шампион по класическа борба Роман Власов.

Създаването на лига е правилното решение. Такива състезания вече се проведоха в САЩ и Иран, където борбите се водят едновременно на шест и на 12 тепиха, а публиката успя да улови всички нюанси“, коментира Власов.

Планирано е във всяка категория да участват по 16 състезатели.

„Като на Игрите – всяка среща може да е като последна. Днес това е особено важно състезание за нас. Възможността отново да се потопите в атмосферата на съперничество, да проверите състоянието си – това ще бъде страхотен празник на спорта“, допълва шампионът.

Така, след известно прекъсване, Власов се завръща на състезателния тепих.

„Дълго време тренирахме без да знаем кога е следващият старт и сега подготовката ще върви по-забавно”, каза Роман.

Роман Власов

Към този момент Власов се подготвя в Сочи, а не в Москва

,,В Сочи ходя на фитнес при моя приятел Рубен Варващян, има всички условия за ползотворна подготовка. Сигурен съм, че след време борците от Сочи ще бъдат част от основния руски отбор, защото залите са пълни с деца. Освен това отдавна сме се разбрали да проведем майсторски клас в Сочи и ще го приложим в близко бъдеще”, сподели руснакът.